Så går babysim till

Dela

Är du intresserad av att testa babysim tillsammans med ditt barn kan det vara bra att gå en nybörjarkurs först. Detta eftersom det kan vara bra att i lugn och ro lära sig hur du ska hantera ditt barn på bästa sätt i och under vattnet plus att både du och ditt barn får en trygg och härlig start på era kommande babysimlektioner.

Nedan ska vi titta lite närmare på hur babysim faktiskt går till och vad du har att vänta dig inför din första babysimlektion.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

1 0
  • Upplevelsen är för en vuxen och ett barn
  • 250 kr (pris/person)

En lekfull lektion i poolen

Man skulle kunna beskriva babysim som en rolig men samtidigt lärorik lektion i en pool, tillsammans med andra föräldrar och barn. Båda föräldrarna, eller två vuxna överhuvudtaget, är ofta välkomna att bada tillsammans med barnet. Därefter börjar man kursen i en väldigt lugn takt för att låta barnet få den tid det behöver för att vänja sig vid att vistas i vattnet. Man sjunger sånger tillsammans, deltar i olika lekar och testar olika övningar tillsammans med sitt barn, som till exempel:

  • Att hålla sitt barn flytande på mage och på rygg i vattnet.
  • Att testa balansen och känna vattnets motstånd.
  • Att fylla poolen med leksaker och annat material som barnet får, med hjälp av sina egna rörelser, testa att ta sig fram i vattnet.

Allt eftersom introduceras allt fler övningar som stimulerar barnets balans och motorik ytterligare. Dessutom börjar man senare presentera olika redskap som kan användas vid olika övningar och undervisningen anpassas ständigt till barnets ålder och utveckling. Lektionen brukar vara omkring 30 minuter lång och man brukar gå och simma en gång i veckan.

Babysim utan tvång

Självklart sker hela babysim-lektionen i en lekfull och accepterande miljö, vilket innebär att varken barn eller föräldrar ska behöva känna sig tvingade att delta i övningarna. Målet är trots allt att öka barnets vattenvana på ett lättsamt och roligt vis, samtidigt som man lär barnet att få respekt för vattnet.

Det är extra viktigt att lyssna på vad barnet vill och inte vill göra. Prestation existerar inte i vattnet, utan det ska vara barnets naturliga förmåga att upptäcka nya saker som ska vara drivkraften när det kommer till att utföra olika övningar. Att tvinga sitt barn att göra något det inte vill är fullständigt uteslutet. Det går emot allt vad babysim står för, nämligen att lära ut självförtroende och trygghet.