Babysimbyxor

Dela

Känner du att du och ditt barn är intresserade av att satsa på babysim är det viktigt att införskaffa ett par babysimbyxor för att ditt barn ska få ut det mesta av sin upplevelse. Utöver babysimbyxor, som dessutom finns för engångsbruk, kan man även hitta innerblöjor som sitter under badbyxorna och för ett komplett och komfortabelt skydd finns även särskilda inlägg som läggs inuti innerblöjan.

Nedan ska vi gå igenom dessa tre olika badplagg och hur de fungerar så att du enkelt ska hitta det alternativ som passar dig och ditt barn allra bäst innan er start på babysimmet.

Badbyxa för engångsbruk

En engångsbadbyxa, även kallad badblöja, hittar du i samma avdelning där du köper vanliga blöjor. Detta innebär att du kan hitta dem i de flesta mataffärer och de företag som säljer dem är ofta samma som erbjuder vanliga blöjor som till exempel Libero. Badblöjan fungerar i princip som en vanlig blöja, dock suger inte materialet åt sig vätska vilket en vanlig blöja gör. Blöjan håller med andra ord inte tätt mot urin men håller större olyckor på plats så länge badblöjan har en god passform.

Eftersom barnet växer ganska snabbt under sitt första år kan engångsbadbyxor vara ett bättre alternativ just i början, istället för att du ständigt ska behöva köpa nya badbyxor då ditt barn vuxit ur de förra.

Badbyxa för babysim

En badbyxa gjord för babysim är ofta tillverkad av slitstark och flexibel neopren som ger barnet en ökad rörelsefrihet i vattnet, då materialet släpper igenom vatten. Runt midja och lår har badbyxan ett mer åtsittande material, vanligtvis nylon eller lycra, så att badbyxan ska kunna hålla tätt och inte släppa igenom eventuella olyckor.

Köper du en solid badbyxa rengörs denna enkelt då du helt enkelt tvättar den för hand innan du återanvänder den. Vissa badbyxor är även utrustade med solskyddsfaktor, vilket innebär att den kan användas på stranden också.

Innerblöja till babysim

Vill du känna dig lite extra säker i vattnet kan en innerblöja vara ett bra komplement till ditt barns badbyxa. Denna sätts alltså på under själva badbyxan. Dessutom underlättar en innerblöja rengöringen av badbyxan om en eventuell olycka skulle ske i under lektionen. Innerblöjan kan nämligen ofta tvättas i tvättmaskin då den är tillverkad av mjuk och skön bomull och därefter återanvändas vid nästa babysimlektion.

Inlägg i innerblöjan

Dessa inlägg är tillverkade för att fästas i innerblöjan. Inläggen underlättar helt enkelt rengöringen av babysimplaggen ytterligare och du kan enkelt spola ner dem i toaletten under förutsättning att de är biologiskt nedbrytbara, vilket många är.

Se till att hitta rätt passform

Oavsett om du vill köpa badbyxor eller innerblöjor så är det allra viktigaste att du hittar en passform och en storlek som passar ditt barn bra. Tanken är trots allt att byxan ska vara bekväm för barnet, att rörelsefriheten ska vara god och att den inte ska skava på dess ömtåliga hud. Dessutom är passformen viktig för att simplagget ska hålla tätt.

En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke är hur smidigt det ska vara att ta av och sätta på badbyxan innan och efter babysimlektionen. I vissa fall kanske det är enklare att välja en modell som går att öppna upp i sidan med hjälp av knappar än en som du måste dra på och av, vilket kan vara extra svårt om badbyxan är blöt.